Social Media

Vergroot uw bereik met Social Media

Social Media

Vergroot uw bereik met Social Media

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hoe vergroot u het bereik op Social Media?

Start met het op de juiste manier inzetten (integreren) van Social Media binnen het bedrijf. Bestaat uw bedrijf uit meerdere werknemers, dan kunt u deze tip gelijk toepassen. Wanneer u een bericht plaatst op het bedrijfsaccount van Facebook, Instagram en/of LinkedIn dan is het verstandig om deze niet door alle medewerkers tegelijk te laten delen.

Maak afspraken over de gezamenlijke aanpak van Social Media binnen het bedrijf. Hier kunt u denken aan wie de content maakt/publiceert, maar ook wie het bericht mag delen. Aan de hand van een voorbeeld leggen wij u uit hoe u het bereik van het bericht kunt vergroten.

Jullie hebben een nieuw product en gaan deze promoten middels een bericht op Social Media. De afspraak is dat het bericht op dinsdag wordt gepubliceerd. Alleen werknemer A is op de dag van de publicatie actief met het geven van een like. Werknemer B gaat deze week juist niet actief aan de slag met het liken/delen van het bericht. Om het bereik van het bericht te vergroten is het verstandiger dat Werknemer B het bericht pas een week later gaat delen en/of liken. Dit kan natuurlijk ook met meerdere werknemers, zolang er maar afspraken worden gemaakt.

Kortom, door te kiezen voor een juiste social selling strategie is het mogelijk om het bereik van een bericht op Social Media te vergroten. Uw klanten, maar ook het netwerk van uw werknemers zullen het bericht op deze manier meerdere keren te zien krijgen.  

Maak gebruik van Facebook Business Suite

Maakt u al gebruik van Facebook Business Suite om de geplaatste berichten op Facebook en Instagram te analyseren? Met deze tool kunt u eenvoudig berichten inplannen voor zowel Facebook als Instagram.

Bekijk uw statistieken en ontdek waar u nog kunt groeien. Misschien bereikt uw bericht wel meer mensen op Facebook dan op Instagram. Tijd om aan de slag te gaan! U kunt het aantal volgers vergroten door mensen via de Facebook Business Suite uit te nodigen om de bedrijfspagina te volgen/liken. Natuurlijk kunt u ook uw bedrijfspagina promoten door middel van advertenties.